Ashoka in the News

September 5, 2016
efsyn.gr

Η Ιωάννα Σωτήρχου γράφει στην Εφημερίδα Συντακτών για την κοινωνική αλλαγή. Παραθέτει παραδείγματα φορέων αλλαγής, που μπορούν να εμπνεύσουν τον καθένα από εμάς να αναλάβουμε ήδη από σήμερα δράση.

August 12, 2016

Η δημοσιογράφος Κλώτζα Όλγα γράφει για το πως Γάλλοι καινοτόμοι επιχειρηματίες εμπνέονται και βρίσκουν λύσεις χωρίς σύνορα. Έχοντας συνομιλήσει με τον Ashoka Fellow Jérémy Lachal, ιδρυτή της ΜΚΟ Bibliothèques sans frontières (Βιβλιοθήκες χωρίς σύνορα) μας εξηγεί για την ιδέα του να δημιουργήσει ένα mdeia center, δηλαδή κουτιά εύκολα στη μετακινήση, που διαθέτουν ο,τι διαθέτει μια σύγχρονη βιβλιοθήκη. Αυτά τα κουτιά τοποθετούνται σε σημεία που βρίσκονται πρόσφυγες και υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Διαβάστε το άρθρο της!

 

February 27, 2016

 

 

Η Άννα Ρέμπελου δημοσιεύει το άρθρο της στο news247.gr όπου μας εξηγεί με ποιο τρόπο "Ένας πτωχευμένος επιχειρηματίας εισήγαγε την ιδέα του group therapy για 'θύματα' της χρεωκοπίας, συστήνοντας τους Ανώνυμους Χρεωκοπημένους (κατά τους Ανώνυμους Αλκοολικούς)" , τα σχέδια του Attila αλλά και όσων έχουν βρεθεί στην ίδια κατάσταση με εκείνον. 

February 17, 2016

 

 

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Impact παρατείνεται έως τις 29 Φεβρουαρίου, λόγω του μεγάλου όγκου εγγραφών. Για περισσότερες πληροφορίες: www.ashoka-impact.gr .

February 17, 2016

 

Ο Κώστας Γαβράς παρευρέθηκε σε εκδήλωση του οργανισμού Ashoka στο Παρίσι στις 10 Φεβρουαρίου, όπου κάλεσε τους Έλληνες της διασποράς να υποστηρίξουν τη δράση του οργανισμού στην Ελλάδα. Τόνισε πως ενώ η προσοχή μας στρέφεται κυρίως στην οικονομική κρίση, λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψιν την κοινωνική κρίση που έχει δημιουργηθεί κυρίως τα τελευταία χρόνια. Λίγο όμως έχει αναδειχθεί το γεγονός ότι την ώρα της κρίσης ολοένα και περισσότεροι Έλληνες θέτουν τις επαγγελματικές τους και επιχειρηματικές τους δεξιότητες στην υπηρεσία της επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων με μοναδική επιθυμία να αλλάξουν τα πράγματα σε βάθος. Στην Ελλάδα, είπε, ενώ υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, λαμβάνουν μικρή υποστήριξη και δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Ο κύριος Γαβράς δήλωσε την υποστήριξή του στον οργανισμός Ashoka επειδή ακριβώς το κύριο αντικείμενο της δραστηριότητάς του είναι ο εντοπισμός και η υποστήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κώστας Γαβράς είπε: "Είμαστε σήμερα πολλοί Έλληνες στη Γαλλία. Η ελληνική διασπορά έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει και αυτός είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη των πρωτοβουλιών με ισχυρό αντίκτυπο στην Ελλάδα και αυτό είναι εφικτό ιδίως μέσω της στήριξης του οργανισμού Ashoka". Προέτρεψε δε τους Ελληνες της διασποράς να υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τον οργανισμό και την Ελλάδα: "Πάντοτε οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούσαν να βοηθήσουν τη χώρα τους. Σήμερα μέσω του οργανισμού Ashoka έχουμε την ευκαιρία να κινητοποιηθούμε".

February 9, 2016
The Huffington post

Η Μαριάνθη Αλεξίου γράφει στην Huffington Post για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, τον οργανισμό Ashoka, το πρόγραμμα Impact αλλά και την συνάντησή της με τον υπεύθυνο για την ανάπτυξη του οργανισμού στην Ελλάδα Arnaud Mourot.

 

 

 

 

9 Φεβρουαρίου 2016

February 8, 2016
CafeBabel

Η Ελίνα Μακρή γράφει στο CafeBabel για την ιστορία του Γάλλου κοινωνικού επιχειρηματία Γκιγιώμ Μπάπστ που εμπνέεται από τις οικονομικές θεωρίες για την κοινωνική αλλαγή (μετάφραση από τα Αγγλικά- από τη Βιβή Πιτού). 

 

 2 Ιουλίου 2014

February 8, 2016

Διαβάστε το άρθρο της Κλώντζα Όλγας από το "Βήμα", για το πώς μια νέα ιδέα από έναν χρεοκοπημένο επιχειρηματία ξεκίνησε ως μια start-up συμβουλευτικής στη Γερμανία και σήμερα διαθέτει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών επαγγελματιών συμβούλων.

 

 

7 Ιουνίου 2015

February 8, 2016

Η Όλγα Κλώντζα στο άρθρο της στο "Βήμα" παρουσιάζει την πλατφόρμα Citymart, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επενδύει σε ανθρώπους οι οποίοι επιλύουν με ευρηματικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα.

 

15 Μαϊου 2015

January 11, 2016

Το διεθνές πρόγραμμα Impact του οργανισμού Ashoka που στηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού ήρθε στην Ελλάδα! Μάθετε περισσότερα και υποβάλλετε τις αιτήσεις σας από σήμερα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στο:http://www.ashoka-impact.gr/