Προτείνετε Fellows

Οι Ashoka Fellows είναι λαμπροί κοινωνικοί επιχειρηματίες, με ισχυρές νέες και καινοτόμες ιδέες για το μετασχηματισμό της κοινωνίας σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Με πάνω από 3.400 εκλεγμένους Ashoka Fellows σε όλο τον κόσμο, που αφορούν όλους τους τομείς της κοινωνίας μας -από τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι το περιβάλλον- βασιζόμαστε στις υποψηφιότητες σας για να μας καθοδηγήσετε να βρούμε και να στηρίξουμε τους πιο ελπιδοφόρους οραματιστές εκεί έξω.

Βρίσκουμε τους υποψηφίους μας με δύο τρόπους: 

•    τους αναζητούε ενεργά και 

•   μέσω της κοινότητας μας –  εσάς! – που συνεχώς μας ειδοποιεί σχετικά με κοινωνικούς επιχειρηματίες που είναι κατάλληλοι υποψήφιοι.

Αν ενδιαφέρεστε να προτείνετε έναν κοινωνικό επιχειρηματία ως μέλος του παγκόσμιου δικτύου Ashoka, θέλουμε να μάθουμε τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας. 

Διαβάστε με προσοχή τα 5 κριτήρια επιλογής Ashoka Fellows και σιγουρευτείτε ότι οι προτεινόμενοι ανταποκρίνονται σε αυτά.

 

Τα κριτήρια επιλογής του οργανισμού Ashoka είναι:

Νέα Ιδέα - Το συγκεκριμένο άτομο διακατέχεται από μια νέα ιδέα, λύση ή προσέγγιση σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα αλλάξει το μοτίβο που υπάρχει σε ένα πεδίο; Έχει υλοποιήσει την πρωτοβουλία του στην πράξη;

 

 

 

 Κοινωνικές επιπτώσεις - Η συγκεκριμένη ιδέα ενδέχεται να λύσει ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο;

 

 

Επιχειρηματικότητα - Το άτομο έχει την αποφασιστικότητα, την εφευρετικότητα, το ρεαλισμό και τη προσοχή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζουν έναν επιχειρηματία;

 

 

Δημιουργικότητα - Προσεγγίζει το άτομο δημιουργικά τα εμπόδια και τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται;

 

 

 

Ήθος - Είναι το άτομο αξιόπιστο;

 

 

Κάντε το σύντομο τεστ προϋποθέσεων υποψηφιότητας για να διαπιστώσετε αν ο υποψήφιός σας ταιριάζει με το προφίλ του Ashoka Fellow.

Ashoka Fellow Eligibility Quiz:   

Ν ή Ο Είναι ο υποψήφιός σας ο ιδρυτής του δικού του ανεξάρτητου οργανισμού;

Ν ή Ο Έχει ο υποψήφιος σας αναπτύξει τις δικές του πρωτοβουλίες στο παρελθόν;

Ν ή Ο Είναι το έργο του υποψηφίου σας μια αυθεντικά νέα ιδέα ή προσέγγιση;

Ν ή Ο Βρίσκετε τον υποψήφιό σας και το έργο του ασυνήθιστο και πειστικό;

Ν ή Ο Έχει ο υποψήφιός σας μεγάλο όραμα για τη δουλειά του – θέλει να την επεκτείνει σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο;

Ν ή Ο Έχει το έργο του υποψηφίου σας σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο σε ένα ευρύ πεδίο;

Ν ή Ο Είναι ο υποψήφιός σας επικεντρωμένος στο πώς θα πετύχει τους στόχους του;

Ν ή Ο Έχει ο υποψήφιός σας την οργανωτική οξυδέρκεια, εμπειρία και προσήλωση για να κάνει την ιδέα του να πετύχει; 

Ν ή Ο Εμπιστεύεστε τον υποψήφιό σας χωρίς κανένα δισταγμό;   

 

Εάν γνωρίζετε κάποιον κοινωνικό επιχειρηματία, ή αν είστε εσείς ένας, θα θέλαμε να μας πείτε για αυτό.

Προτείνετε Fellows εδώ συμπληρώνοντας τη φόρμα ή στείλτε μας email στη διεύθυνση: ashokagreece@ashoka.org.

Πριν από την υποβολή υποψηφιότητας, παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι ο υποψήφιος ταιριάζει με τα συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής μας.

 

Διαδικασία:

Μόλις λάβουμε μια υποψηφιότητα, η ομάδα μας προσθέτει τον υποψήφιο στην λίστα αξιολόγησης για μια αυστηρή αρχική διαδικασία αξιολόγησης. Οι ομάδες αξιολόγησης των υποψηφίων, στη συνέχεια, εξετάζουν προσεκτικά τα 5 συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής. Επειδή παίρνουμε κάθε υποψηφιότητα στα σοβαρά, η διαδικασία αξιολόγησης μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες μέχρι να ληφθεί η απόφαση και να ενημερωθεί ο υποψήφιος.

Οι προεπιλεγέντες από αυτήν τη φάση υποψηφίοι, ενημερώνονται για τα επόμενα στάδια της αξιολόγησης που γίνονται από τις διεθνείς ομάδες του οργανισμού μας:

 

 

Οι υποψήφιοι που εκλέγονται ως Ashoka Fellows, λαμβάνουν διεθνή αναγνώριση, ισχυρή σύνδεση με την κοινότητα συνομηλίκων και συνεργατών, σύνδεση με κορυφαίους επιχειρηματίες, υποστήριξη και pro-bono εταιρικές σχέσεις, καθώς και οικονομική υποστήριξη όταν απαιτείται. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τους Fellows μας και το συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ.

 

Δεν είναι ακόμα ο υποψήφιος έτοιμος;

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος σας δεν είναι ακόμα έτοιμος για να γίνει Ashoka Fellow, μπορείτε να ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Impact που στηρίζει πολλά υποσχόμενες κοινωνικές πρωτοβουλίες.