Ο Darell Hammond και οι παιδικές χαρές της KaBOOM!-του Ιωάννη Παπαχειμώνα

Ο Darell μεγάλωσε στο Ιλλινόι με τα επτά αδέλφια του. Τα παιδιά του χρόνια συνέβαλαν στον σχηματισμό της άποψής του για την ανάγκη ασφάλειας στις περιοχές που παίζουν τα παιδιά. Όταν αποφοίτησε από το λύκειο, έκανε πρακτική σε ένα από τα μεγαλύτερα λούνα παρκ στο Σικάγο, κάτι που βοήθησε στον σχηματισμό του οράματός του για την KaBOOM! Το 1995, ο Darell ήταν στην Γουάσινγκτον, ψάχνοντας ένα μέρος να φτιάξει μια παιδική χαρά. Τότε ένα κοριτσάκι τον πλησίασε και τον ρώτησε αν είχε έρθει για να χτίσει μια παιδική χαρά. Όταν εκείνος απάντησε ναι, εκείνη έτρεξε στο σπίτι της και επέστρεψε με ένα μπλοκ και σχέδια που είχε ήδη κάνει για αυτήν.

Σήμερα στις ΗΠΑ, το παιχνίδι θεωρείται δραστηριότητα πολυτελείας για τα παιδιά, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία ή η Ολλανδία η δραστηριότητα του παιχνιδιού για τα παιδιά προστατεύεται νομικά. Οι φτωχές κοινότητες στις ΗΠΑ δεν μπορούν να βρουν ασφαλή μέρη για να παίζουν τα παιδιά τους. Ο τραγικός θάνατος δύο παιδιών το 1996 που έψαχναν ένα μέρος να παίξουν και πέθαναν από ασφυξία στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου υπογραμμίζει την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για παιχνίδι. Το γεγονός οδήγησε στην δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς KaBOOM! στην Γουάσινγκτον.

Ο Darell είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την ανάγκη για φτηνές, ασφαλείς παιδικές χαρές υψηλής ποιότητας. Ο Darell δούλεψε για να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα χτίζει παιδικές χαρές σε φτωχές γειτονιές με την συνεργασία εταιρειών και εθελοντών. Η KaBOOM! εκπαιδεύει τις κοινότητες ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν μόνες τους το μοντέλο της. Επίσης ο Darell έχει δημιουργήσει την Eskal8, η οποία χτίσει πίστες για σκέιτ, ώστε οι νεαροί να μπορούν να διασκεδάσουν και να παίξουν με ασφάλεια.

Με την δράση του ο Darell αλλάζει τις παιδικές χαρές και τους τόπους διασκέδασης παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ. Έρευνες δείχνουν ότι το 95% του χαρακτήρα ενός παιδιού διαμορφώνεται πριν κλείσει το πέμπτο έτος της ηλικίας του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι για την ζωή του αυτή η περίοδος. Είναι σημαντικό να μπορεί να έχει ένα διασκεδαστικό περιβάλλον, που θα μπορεί να παίξει σε αυτό με ασφάλεια. Ο Darell δεν βλέπει το παιχνίδι για τα παιδιά ως πολυτέλεια ή δραστηριότητα, αλλά ως θεμελιώδες δικαίωμα. Από το 1995 που ιδρύθηκε, η KaBOOM! έχει χτίσει πάνω από 500 παιδικές χαρές και έχει βελτιώσει ακόμα 1.500 κάνοντάς τις πιο ασφαλείς. Με την επιτυχία της KaBOOM!, ο Darell έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της βιομηχανίας και πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές και να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι.